فکرشهر: نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی گفت: بخش مهمی از توسعه کشور و تحولاتی که در آینده رخ می دهند مدیون صنایع مستقر در استان بوشهر و به خصوص پارس جنوبی است.
به گزارش فکرشهر به نقل از ایرنا، سکینه الماسی شامگاه شنبه درجمع خبرنگاران افزود: هرچند کارکرد صنایع استان بوشهر به خصوص در بخش نفت وگاز در بسیاری زمینه ها برای کشور مثبت بوده اما در سطح محلی و منطقه ای تاثیر مثبت این رخداد همچنان ناقص است.
وی تصریح کرد: پیامدهای صنعت در استان بوشهر از حیث جامعه شناختی و توجه به محیط پیرامون گرفتار آسیب های جدی است و باید بیشتر به این موضوع پرداخت.
الماسی ادامه داد: در سومین همایش مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت شاهد آغاز خوبی در این بخش بودیم اما راه های نرفته زیادی در بخش های مسئولیت اجتماعی شرکتها وجود دارد که وزارت نفت باید به آنها اهتمام بیشتری داشته باشد.
نماینده مردم دیر،کنگان،جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دو دهه تفکر توسعه گرایی صنعتی استان بوشهر گفت: روند توسعه اجتماعی و فرهنگی صنعت پارس جنوبی کامل نیست و برای حوزه های پیرامون برنامه راهبردی، عملیاتی وعینی بخش دنبال نمی شود.
وی اضافه کرد:ما نیاز جدی به کارهای تحقیقی و پژوهشی در حوزه توسعه پایدار پارس جنوبی داریم، ضمن اینکه برای همین مقدار کار انجام شده هم در فرایند تصمیم سازی توجه کافی نمی شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: درست است جنوب استان بوشهر دروازه تمدن نوین اقتصادی کشور شده است اما رهاورد این سفره عظیم برای بومیان منطقه با چالش های فراوانی تا به امروز روبرو بوده است.
وی اشتغال را مهم ترین دغدغه مردم حوزه انتخابیه کنگان، دیر، عسلویه و جم عنوان کرد و گفت: بیکاری و نبود اشتغال مولد از مهمترین معضلات استان بوشهر است که با وجود قابلیت های منحصر به فرد در بخش های مختلف، سرمایه گذاری در آن بسیار کند انجام می شود.
الماسی در مورد راهکارهای برون رفت از این چالش و بکار گیری نیروهای بومی و توانمند در پروژه های پارس جنوبی اظهار کرد: توسعه صنعت گردشگری، توجه به مشاغل و فرصتهای دانش بنیان، پرداختن به مباحث اشتغال با رویکرد دریا محور و توجه به توسعه با قابلیت های استان باید در ماموریت جدید برنامه های توسعه ای موازی با فرصت های صنعتی بیشتر مورد لحاظ قرار گیرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هنوز سند راهبردی مشخصی براساس قابلیتهای استان بوشهر در دسترس نداریم و شاهد راهبرد و استراتژی مشخصی در مباحث توسعه ای این استان که مورد وفاق همه قرار گرفته باشد نیستیم.
الماسی تصریح کرد: در استان بوشهر داده ها و آمارهای کمی و مورد اعتنا که بتوان شاخص های توسعه را بر اساس آن ها وزن گذاری کرد به صورت روشن و دقیق وجود ندارد.
وی تاکید کرد: بخش علمی و پژوهشی استان بوشهر و دانشگاهها باید تحلیلی در خصوص آمار و داده هایی که تنشهای حاصل از ناموزونی توسعه را شفاف تحلیل دهد، انجام دهند.